Za bitku matky a vyhrážky je vo väzbe. Vlámanie do vodnej elektrárne v Novej Ľubovni. Krádež na poľnohospodárskom družstve. Okradnutá pri nákupoch.

12.12.2009 Celý región

Za bitku matky a vyhrážky je vo väzbe: Policajti v Slovenskej Kajni obvinili 42 ročného muža z Továrneho, okr. Vranov n/T.
Muž po predchádzajúcej hádke fyzicky napadol, vulgárne nadával a vyhrážal sa zabitím svojej 68 ročnej matke. Zhodil ju na podlahu chodby domu, kde ju kopal nohami do hlavy a stále opakoval, že ju zabije, čím u menovanej vzbudil dôvodnú obavu, že svoje vyhrážky uskutoční. Napadnutá žena utrpela zranenia s dobou liečenia 6 dní. Poverený príslušník vzniesol mužovi obvinenie pre prečin nebezpečného vyhrážania. Okresný sudca akceptoval návrh na väzobné stíhanie obvineného a tak bol 11.12. 2009 vzatý do väzby.
Väzba je vykonávaná v ÚVV v Prešove.

Vlámanie do vodnej elektrárne v Novej Ľubovni
V piatok 11.12.2009 hodinu po polnoci oznámil na políciu 52 ročný muž z Novej Ľubovne, že sa mu niekto vlámal do objektu vodnej elektrárne nachádzajúcej sa pri potoku Jakubianka v obci. Policajti pri vyšetrovaní zistili, že neznámy páchateľ v čase okolo 00.30 hod. dňa 11.12.2009 vylomil petlicu na kovovej mreži, vypáčil drevené vchodové dvere, vošiel do objektu, odkiaľ ukradol pneumatické kladivo. Krádežou vznikla pre oznamovateľa škoda vo výške 600. -€. Policajti v Starej Ľubovni začali trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Krádež na poľnohospodárskom družstve
Policajti v Starej Ľubovni vyšetrujú vlámanie do budovy PD Nová Ľubovňa . Ku vlámaniu došlo zo štvrtku 10.12.2009 na piatok 11.12.2009. Páchateľ rozbil dvojitú sklenenú výplň okna, cez takto vzniknutý otvor vnikol do kancelárie, odkiaľ ukradol dva počítače s príslušenstvom a dva monitory LCD. Krádežou vznikla pre spomínané družstvo škoda vo výške 1.666. -€. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Okradnutá pri nákupoch
V piatok 11.12.2009 oznámila policajtom na Obvodnom oddelení PZ Prešov - Juh 43 ročná žena z Ličartoviec, okr. , Prešov, že o 12.50 hod. jej niekto ukradol čiernu koženú dámsku peňaženku. Zlodej využil jej nepozornosť počas nakupovania v predajni potravín na Ul. Masarykovej v Prešove oproti čerpacej stanici a z kabelky prevesenej cez plece jej peňaženku ukradol. V peňaženke mala 45. -€, osobné doklady a iné doklady i 3 bankomatové a klubové karty.
Krádežou jej vznikla škoda vo výške 200. -€. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže

Okradnutá v MHD
V piatok 11.12.2009 oznámila policajtom na Obvodnom oddelení PZ Prešov – Juh 53 ročná žena z Uzoviec, okr, Sabinov, že počas cestovania autobusom MHD v Prešove o 14.45 hod. bola okradnutá. Neznámy páchateľ využil jej chvíľkovú nepozornosť a z kabelky prevesenej cez ruku jej ukradol peňaženku, v ktorej mala 550, -€, 2 ks bankomatové karty a 2 ks kartičky ku účtu a 1 členskú kartičku. Okradnutej žene tak vznikla škoda vo výške 600, -€. Poverený príslušník PZ začal trestné stíhanie pre prečin krádeže.

Okradnutý na vianočných trhoch v Prešove
V piatok večer 11.12.2009 oznámil policajtom na Obvodnom oddelení PZ Prešov – Juh 19 ročný Prešovčan, ktorý predáva na vianočných trhoch v Prešove , že mu doposiaľ neznámy páchateľ v čase od 19.00 hod. do 19.20 h ukradol plechovú pokladničku so 600, -€ z osobného auta , ktoré bolo zaparkované pri predajnom stánku na Hlavnej ulici. Páchateľ využil nepozornosť muža pri nakladaní tovaru do vozidla a vtedy pokladničku ukradol. Poverený príslušník začal trestné stíhanie pre prečin krádeže .
 

Vyberte región